Gaaei is blij met steun van ploeggenoten bij Ajax

Ajax-zondebok aast op revanche: 'Na de zomerstop nog meer laten zien wat ik kan'

21 mei om 22:17

Anton Gaaei is erg blij met de steun van zijn ploeggenoten bij Ajax, met Steven Berghuis in het bijzonder. De Deense rechtsback heeft afgelopen seizoen de nodige tegenslagen te verwerken gekregen en heeft een moeilijk eerste jaar achter de rug in Amsterdam.

Met zijn doelpunt tegen Go Ahead Eagles heeft Gaaei de Lasse Schöne Trophy gewonnen voor mooiste Ajax-doelpunt van de maand april. Er kwam veel los bij zowel de vleugelverdediger als de fans na zijn treffer. "Ik denk omdat ze weten hoe moeilijk ik het heb gehad", vertelt Gaaei in gesprek met Ajax TV. "Ze waren heel blij voor me en ik ga gewoon zo door. Iedereen was blij voor me en dat betekende veel voor me. Ik ben een jongen die graag met iedereen praat en iedereen het beste gunt. Ondanks dat ze kritiek op mij hebben. Ik ben niet zo’n persoon."

Gaaei heeft geen problemen met de mensen die kritiek hebben geleverd op zijn spel. "Natuurlijk mag men kritisch zijn als ik fouten maak, maar ik heb laten zien dat ik mentaal sterk ben en hopelijk komt er nog veel goeds", aldus de Deen. "Ik wil na de zomerstop iedereen nog meer laten zien wat ik kan."

Ondanks zijn teleurstellende seizoen merkt Gaaei dat zijn teamgenoten er altijd voor hem zijn, met Steven Berghuis in het bijzonder. "Het betekent veel voor me dat mijn teamgenoten blij voor me zijn", zegt de vleugelverdediger. "Hij helpt me goed door te vertellen wat er beter kan en wat ik al goed doe. Hij staat normaal ook op rechts, dus we hebben het vaak over wat we moeten doen als we niet aan de bal zijn en wat we moeten doen als wij aan de bal zijn om ruimte te creëren."

Het eerste seizoen van Gaaei bij Ajax is met 'ups en downs' verlopen. "Helaas met wat meer dieptepunten, maar dat maakt me alleen maar sterker en dat voel ik nu al. In het dagelijks leven ben ik gelukkiger", legt de rechtsback uit. "Er is een hoop gebeurd in mijn privéleven, ook toen ik jonger was. Het is niet alleen maar voetbal, maar ik wil iedere dag 110 procent van mezelf geven."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: