Odenthal beleeft promotiegekte in Como

Promotiegekte in Como: 'We werden allemaal half uitgekleed'

22 mei om 19:07

Cas Odenthal eindigde met Como als tweede in de Serie B en dwong daarmee promotie af naar de Serie A. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, gaat de oud-speler van NEC in op de promotiegekte in Como en zijn toekomst bij de club.

"Ik heb nu in twee jaar zestig wedstrijden gespeeld en we zijn gepromoveerd, wat mensen niet hadden verwacht. Ik heb dus niets te klagen, volgend jaar naar de Serie A", aldus een opgetogen Odenthal. "We hebben wel een beetje geluk gehad. Venezia heeft verloren, als zij hadden gewonnen dan hadden we play-offs moeten spelen. De Serie B blijft een heel moeilijke competitie. Je kunt van elke tegenstander winnen en van elke tegenstander verliezen, en dat is gebleken."

In Como werd er gepassioneerd gereageerd op de promotie. "Het was best wel gekkenhuis. Iedereen kwam op het veld, we werden allemaal half uitgekleed. Ze pakken je shirt, je broek. Ik ben gelukkig heel groot, dus ze durfden niet alles bij me te doen, haha. Ik ga daar niet in mijn onderbroek lopen", spreekt de voormalig speler van NEC. "Daarna werden we gehuldigd op het veld en hebben we een feestje gehad. Na de wedstrijd was de hele stad vol, ik wist helemaal niet dat er zoveel mensen in Como wonen. We konden na de wedstrijd niet meer normaal over straat."

Odenthal kijkt reikhalzend uit naar het spelen in de hoogste Italiaanse afdeling. "Het is heel vet om in de Serie A te gaan spelen. Als je start als voetballer, dan wil je eindigen in de Serie A. Om dan nu te promoveren, dat is wel heel mooi." Zelf lijkt de verdediger nog wel even in Como te blijven. "Ik denk dat ze wel met me door willen. Ze hebben me een nieuw contract aangeboden, ik sta daar op zich positief in."

In de zomer van 2022 maakte Odenthal de overstap van Nijmegen naar Como. In het afgelopen seizoen speelde de mandekker dertig wedstrijden voor de Italiaanse club, waarin hij goed was voor twee doelpunten.

Bekijk hieronder de gehele aflevering van #DoneDeal of luister via Spotify!

Of beluister de podcast hier!

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!