Ajax-spits Akpom looft Brobbey en geeft advies

Brobbey krijgt advies voor volgende bestemming: 'Lijkt hij voor gemaakt'

23 mei om 09:29

Chuba Akpom is onder de indruk van de prestaties van Brian Brobbey dit seizoen. De spits denkt dat zijn collega gemaakt is voor de Premier League. Dat laat de Engelasman weten tegenover De Telegraaf.

Brobbey maakte een uitstekend seizoen door bij Ajax. In 43 duels scoorde de spits 22 keer en 12 keer was hij aangever. Akpom is lovend over zijn collega. "Brian heeft een geweldig seizoen gehad", aldus de Engelsman. "In het seizoen dat wij hebben gehad, is het moeilijk om de spits te zijn. Je staat op een eiland", spreekt de spits uit ervaring.

"En echt: ik heb nog nooit een speler gezien die zo veel schoppen krijgt als Brian", vervolgt Akpom. "Wat hij voor het team heeft betekend, is niet te beschrijven. Hij kan een hele defensie gek maken." De Engelsman kwam afgelopen zomer over van Middlesbrough, dat uitkwam in het Championship. Brobbey kan volgens Akpom zeker een niveau hoger aan. "Met zijn potentie, kracht, snelheid en scorend vermogen lijkt hij gemaakt voor de Premier League."

Ajax heeft al meermaals aangegeven dat een vertrek van Brobbey 'in principe' onbespreekbaar is. De aanvaller heeft nog een contract tot medio 2027 bij de Amsterdammers. Arsenal zou een van de geïnteresseerde clubs zijn.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: