Pusic is op de hoogte van Feyenoord-interesse

Trainerskandidaat Feyenoord is duidelijk: 'Normaal gesproken nog twee jaar hier'

23 mei om 09:55
Laatste update: 24 mei om 09:21

Marino Pusic is ervan op de hoogte dat zijn naam rondzingt bij Feyenoord. De voormalig assistent van Arne Slot heeft het naar zijn zin bij FC Shakhtar Donetsk en is inmiddels veel ervaringen en twee prijzen rijker. 'Normaal gesproken' staat de oefenmeester nog twee jaar aan het roer bij de Oekraïense topclub.

Dat laat Pusic weten aan De Gelderlander. De trainer maakte in oktober 2023 de overstap naar Shakhtar Donetsk. Een stap die niet iedereen begreep. "Werkelijk niemand heeft me geadviseerd om naar Oekraïne te gaan", aldus de trainer. "Mijn vrouw niet, mijn kinderen niet, niemand. Maar ik ben een gevoelsmens en zag dit als een enorme uitdaging. Daarom ben ik gegaan."

De oefenmeester won zijn eerste duel als trainer van Shakhtar direct met 1-0 van FC Barcelona in de Champions League. Uiteindelijk werd er in eigen land beslag gelegd op de titel en de beker. "Ik heb het enorm naar mijn zin", maakt Pusic duidelijk. De goede prestaties en zijn verleden zorgen ervoor dat hij vaak gelinkt wordt aan Feyenoord. "Ja, ik weet dat mijn naam ook bij Feyenoord rondzingt. Dat is mooi om te horen en je weet dat in de voetballerij niets onmogelijk is. Maar normaal gesproken zit ik nog twee jaar hier."

Onder leiding van Pusic heeft Shakhtar indruk gemaakt. "Van de laatste achttien competitiewedstrijden hebben we er zeventien gewonnen. Dat is een clubrecord. En we hebben heel aanvallend gespeeld, daar krijg ik heel veel waardering voor. Ik word in Kiev op straat zelfs bedankt door supporters van Dinamo Kiev. Dat doet wel wat met me." De blik van Pusic kan na een succesvol seizoen voorlopig op de toekomst bij Shakhtar. "Als Real Madrid volgende week zaterdag de Champions League wint tegen Borussia Dortmund, dan zijn wij rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi voor komend seizoen. Dat zou ook weer geweldig mooi zijn."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: