Lauritsen staat voor vertrek bij Sparta Rotterdam

Lauritsen verklapt droomtransfer: 'De manier van voetballen past erg goed bij mij'

23 mei om 14:31
Laatste update: 24 mei om 09:45

Tobias Lauritsen heeft de droom om ooit te spelen in de Spaanse competitie. De spits maakt een uitstekend seizoen door bij Sparta Rotterdam en hij verwacht deze zomer een stap te maken. 

Lauritsen werd in de zomer van 2022 door Sparta overgenomen van het Noorse Odds BK. Na twee goede seizoenen hoopt hij zijn carrière elders te vervolgen. "Ik hoop een stap te maken en ik ben daar ook aan toe. De droom is om naar Spanje te gaan. De manier van voetballen daar past erg goed bij mij", vertelt Lauritsen in gesprek met ESPN.

Met Sparta heeft Lauritsen nog één doel: Europees voetbal veiligstellen. De Noor is blij met de verandering dat de play-offs om Europees voetbal niet meer over twee duels gaan. "Ik ben blij dat het voortaan maar één wedstrijd is", aldus Lauritsen. "Vorig jaar was ik erg moe na de vele wedstrijden in korte tijd. Nu houdt iedereen nog een beetje energie over voor na de play-offs."

In de halve finale van de play-offs om Europees voetbal neemt Sparta Rotterdam het op tegen FC Utrecht. In de andere halve finale spelen NEC en Go Ahead Eagles tegen elkaar. De twee winnaars treffen elkaar in de finale, waarin een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League op het spel staat. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: