Spalletti maakt voorselectie Italië bekend: grote namen ontbreken

Spalletti verrast met voorselectie Italië en laat grote namen thuis

23 mei om 16:48

Luciano Spalletti heeft de voorselectie van Italië voor het EK 2024 bekendgemaakt. De bondscoach heeft dertig spelers in zijn voorselectie opgenomen, waardoor er nog vier namen af zullen vallen. Enkele opvallende namen ontbreken in de lijst.

Met Gianluigi Donnarumma, Alex Meret, Guglielmo Vicario en Ivan Provedel heeft Spalletti vier doelmannen in zijn selectie opgenomen, waarvan er vermoedelijk nog één af zal vallen. Ook staat er een ruim aantal verdedigers op de lijst, met Internazionale als hofleverancier. De kampioen van Italië levert met Federico Dimarco, Alessandro Bastoni, Matteo Darmian en Francesco Acerbi vier verdedigers.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Spanje

  • logo

    Italië

Opvallend is dat ook Nicolò Fagioli is opgeroepen. De middenvelder van Juventus maakte eerder deze week tegen Bologna zijn rentree, nadat hij enkele maanden schorsing heeft uitgezeten wegens het overtreden van de gokregels. Daarnaast staat ook Michael Folorunsho op de lijst, een middenvelder van Hellas Verona die zijn debuut voor de Azzuri nog moet maken.

Manuel Locatelli ontbreekt in de voorselectie van Spalletti, net als Marco Verratti en Ciro Immobile. Ook Wilfried Gnonto, de aanvaller van Leeds United die ooit nog op de radar van Feyenoord stond, is niet van de partij.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Luister de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VP!