Opmerkelijk: bondscoach Spalletti valt spelers af en begint over de PlayStation

Opmerkelijk: bondscoach Spalletti valt spelers af en begint over de PlayStation

19 maart - 12:31
25

Een opmerkelijk moment op de persconferentie van de nationale ploeg: bondscoach Luciano Spalletti krijgt geen vraag over de PlayStation, maar besluit er uit zichzelf wat over te zeggen. Hij is van mening dat zijn spelers teveel gamen.

Aan het einde van het persmoment wil Spalletti nog iets kwijt. "Was dit het?", vraagt hij als de perschef het slotwoord neemt. "Krijg ik geen vragen over de PlayStation? Vinden jullie het goed dat professionals die het shirt van Italië dragen, de nacht voor een wedstrijd niet slapen om spelletjes te spelen en vervolgens niet hun best doen op het veld?"

Wedden

Meer odds

Een paar spelers zou de nacht voor de wedstrijd tegen Oekraïne, tijdens de laatste interlandperiode van 2023, op zijn gebleven en dat is in de ogen van hun bondscoach niet goed. "Je kunt het niveau van een speler niet alleen beoordelen op basis van de twee uur die hij op het veld staat, maar ook op basis van de 22 uur per dag daarbuiten. Het maakt mij niet uit wat de spelers doen, als ze maar op een bepaald uur gaan slapen", vervolgt Spalletti zijn beklag.

Italië bereidt zich momenteel voor op oefenwedstrijden tegen Venezuela en Ecuador. Met het oog op het EK gaat Spalletti vanaf nu maatregelen treffen. "We gaan een spelletjeskamer inrichten waar iedereen gebruik van kan maken, omdat het belangrijk is om tijd te spenderen met elkaar. Om 00.30 uur moet iedereen echter terug naar zijn kamer om te slapen. Ik hou er niet van als dingen een verslaving worden. Iedereen die tijd wil verspillen, moet niet naar de nationale ploeg komen, want ze staan niet onder contract bij ons."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!