Wayne Rooney op de radar van Plymouth Argyle

'Rooney met Engelse club in gesprek over terugkeer als manager'

23 mei om 21:21
Laatste update: 23 mei om 21:42

Wayne Rooney is door Championship-club Plymouth Argyle benaderd voor de functie van hoofdtrainer. Volgens The Telegraph is de oud-prof een serieuze kandidaat om het roer over te nemen bij de nummer 21 van het tweede niveau van Engeland. 

Rooney werd in januari nog ontslagen bij Birmingham na een serie van negen nederlagen in vijftien wedstrijden. Volgens het Britse medium zou de United-legende azen op een comeback als hoofdtrainer en zijn tijd als jeugdspeler in de academie van Everton kan hem daar wellicht bij helpen. In Liverpool werkte destijds namelijk Neil Dewsnip. En laat dat tegenwoordig de voetbaldirecteur van Plymouth Argyle zijn. 

'Er wordt aangenomen dat het tweetal een hechte relatie heeft onderhouden na de tijd van Rooney bij Everton', valt er te lezen. 'En de zoektocht naar een nieuwe manager wordt geleid door Dewsnip.' Ook voormalig Sheffield United-manager Paul Heckingbottom zou een optie zijn voor de club. 

Rooney zal tijdens het EK als analist optreden bij de BBC, maar maakte er eerder dit jaar geen geheim van ambities te hebben als hoofdtrainer. "Ik wil absoluut weer in het management stappen. Het was een tegenslag wat er in Birmingham gebeurde, maar ik ben een vechter en ik wil er weer aan beginnen."

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: