Utrecht rekent af met Sparta en treft Go Ahead in finale play-offs

FC Utrecht rekent af met Sparta en treft Go Ahead in finale play-offs

23 mei om 22:55
Laatste update: 23 mei om 23:09

FC Utrecht heeft donderdagavond de finale van de play-offs om Europees voetbal bereikt. In een sfeervolle Galgenwaard werd Sparta Rotterdam met 3-1 aan de kant gezet dankzij doelpunten van Ryan Flamingo, Sam Lammers en Victor Jensen.

Voor de supporters van FC Utrecht betekende het bereiken van de play-offs veel, helemaal na de belabberde start van het seizoen. Om de sfeer er zo goed mogelijk in te krijgen liep een grote groep supporters in een mars naar het stadion.

En sfeervol was het in Utrecht, totdat Tobias Lauritsen de bezoekers in de 38ste minuut op voorsprong kopte uit een hoekschop van Jonathan de Guzmán. Gelukkig voor de fans in het Galgenwaard was de selectie van FC Utrecht niet te beroerd de achterstand snel te repareren. Nog voor het rustsignaal kwam de ploeg op gelijke hoogte via Ryan Flamingo.

Na rust dacht Souffian El Karouani de winnende te maken, maar de arbitrage had gezien dat de back van FC Utrecht buitenspel stond. Niet veel later kon het publiek in de Galgenwaard nóg een keer op de banken, dit keer zonder zure nasmaak. Sam Lammers profiteerde van zwak ingrijpen van Sparta-middenvelder Metinho, draaide zijn neus richting de goal en rondde uiterst koelbloedig af. In de slotfase troefde Victor Jensen Sparta-doelman Nick Olij, die mee naar voren was gegaan voor een hoekschop, af. De Deen stak het halve veld over en liep de bal simpel in het doel, tot grote vreugde van het publiek: 3-1.

FC Utrecht neemt het zondag op tegen Go Ahead Eagles, dat eerder op de avond met 1-2 won bij NEC. De winnaar van dat duel stroomt in de tweede voorronde van de Conference League in.