VI: NAC Breda nadert akkoord met trainer Carl Hoefkens

VI: NAC Breda nadert akkoord met trainer uit Belgische top

23 mei om 23:58
Laatste update: 24 mei om 00:03

Het lijkt er sterk op dat Carl Hoefkens de nieuwe trainer van NAC Breda gaat worden. Dat meldt Voetbal International op basis van 'goed ingevoerde' bronnen rondom de club. De Belg moet de opvolger worden van Jean-Paul van Gastel, die eerder al aankondigde te vertrekken. 

'Vanaf het nieuwe seizoen moet Hoefkens de scepter gaan zwaaien in het Rat Verlegh Stadion', valt er te lezen. Naar verluidt zou de 45-jarige trainer wel oren hebben naar de functie bij De Parel van het Zuiden en zelfs al toegezegd hebben. De toekomstplannen van de club uit Breda zouden de oud-international van België (22 caps, red.) overtuigd hebben. Omdat NAC nog volop in de race is om promotie naar de Eredivisie wil de club nog geen bevestiging geven. De komst van Hoefkens zou overigens los staan van de uitkomst van de nacompetitie. 

Als speler was Hoefkens onder meer actief bij Lierse SK, Stoke City, West Brom, Club Brugge en KV Oostende. Zijn trainerscarrière begon hij bij Club Brugge, waar hij onder meer diende als assistent van Philippe Clement en Alfred Schreuder en daarna zelf eindverantwoordelijke werd. Ook stond Hoefkens voor de groep bij Standard Luik. 

Ook KV Mechelen zou azen op de handtekening van Hoefkens. De club uit België zou echter te horen hebben gekregen dat NAC 'in the lead' is in de race om Hoefkens. NAC overwoog overigens ook Andries Ulderink (assistent van Mark van Bommel, red.) en Jonas de Roeck. Laatstgenoemde bedankte vanwege een verwacht aanstaand akkoord met Antwerp FC. 

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: