Breuk definitief: AC Milan van Reijnders kan op zoek naar nieuwe trainer

Breuk definitief: AC Milan van Reijnders kondigt afscheid hoofdcoach aan

24 mei om 10:10
Laatste update: 24 mei om 10:15

Het AC Milan van Tijjani Reijnders kan op zoek naar een nieuwe trainer. Vrijdagochtend maakte de club bekend na dit seizoen niet meer door te gaan met Stefano Pioli, die sinds oktober 2019 eindverantwoordelijke was in Milaan. 

'AC Milan dankt Stefano Pioli en zijn gehele staf hartelijk voor het leiden van het eerste elftal in de afgelopen vijf jaar, het veiligstellen van een onvergetelijke landstitel en het herstellen van de consistente aanwezigheid van AC Milan in de Europese topcompetitie. Stefano's professionaliteit en menselijke benadering hebben aanzienlijk bijgedragen aan de groei van de ploeg en belichamen vanaf de eerste dag de kernwaarden van de club', valt er te lezen in een statement op de site.

'Stefano Pioli spreekt zijn dank uit aan AC Milan voor de kans om deel uit te maken van de geschiedenis van deze glorieuze club. Hij is de eigenaar, het management, het team, het personeel en iedereen bij Milanello en Casa Milan zeer dankbaar voor hun steun en uitstekende inzet. Hij betuigt ook een speciaal woord van dank aan de vele fans die AC Milan door de jaren heen hartstochtelijk hebben gesteund en blijk hebben gegeven van een niet-aflatende toewijding', klinkt het vervolgens.

Pioli stond in totaal 239 keer langs de lijn als trainer van AC Milan. Onder zijn leiding werd er gemiddeld 1,89 punt per wedstrijd gescoord. In het seizoen 2021/2022 leidde Pioli AC Milan naar de landstitel. Het is de enige prijs die de Italiaan won in Milaan. Bij AC Milan staat de Nederlander Tijjani Reijnders sinds de zomer van 2023 onder contract.