Van der Vaart komt niet terug op vergelijking tussen Gravenberch en Bellingham

Van der Vaart heeft geen spijt van opmerkelijke vergelijking: 'Een gouden pik'

24 mei om 11:19

Rafael van der Vaart heeft geen spijt van zijn vergelijking tussen Jude Bellingham en Ryan Gravenberch. De oud-voetballer stelde vorig jaar dat de Nederlander een betere voetballer is dan de jonge Engelsman en dit zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen. 

"Die vergelijking met Bellingham maakte nogal wat los. Ik had niet verwacht dat die bij Real Madrid zó’n goed seizoen zou gaan draaien, maar ik blijf bij mijn opmerking van toen", aldus Van der Vaart in gesprek met Voetbal International. "Bellingham is natuurlijk ook een geweldige speler, maar hij heeft ook wel een gouden pik. De ene carrière loopt nou eenmaal anders dan de andere. Dat neemt voor mij niets weg van de enorme kwaliteiten van Gravenberch."

Van der Vaart vindt dat Gravenberch, achteraf gezien, beter voor een transfer naar Borussia Dortmund kon kiezen dan de overstap naar Bayern München. De analist heeft echter wel begrip voor de keuze van de middenvelder. "Als Bayern voor je komt zeg je geen nee en als Liverpool komt ook niet", is de oud-voetballer realistisch. "Maar hoe goed je ook bent, vaak is een tussenstap nodig voordat je het bij een echte topclub kan laten zien."

Ondanks zijn lastige tijd bij Bayern München is Van der Vaart nog altijd erg gecharmeerd van Gravenberch. "Het gemak waarmee Ryan lijkt te voetballen, daar kan ik enorm van genieten", vertelt de analist. "En ook al verliest hij de bal honderd keer, hij zal altijd zijn kop omhoog houden en blijven doorgaan. Gravenberch komt misschien wat slungelig over, maar ik vind hem heel functioneel. Echt een middenvelder van de huidige tijd."

Gravenberch is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het EK. Van der Vaart was verbaasd door deze beslissing. "Omdat hij te weinig bij zijn clubs speelt, sinds zijn vertrek bij Ajax. Hij moet nu echt een vaste basisspeler bij Liverpool gaan worden. Je blijft niet altijd jong, het is tijd om te gaan leveren."

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!