ADO-fans laten play-offduel doelbewust staken, vuur op het veld van Excelsior

ADO-fans laten play-offduel doelbewust staken, vuur op het veld van Excelsior

25 mei om 20:47
Laatste update: 25 mei om 21:15

De fans van ADO Den Haag hebben het play-offduel met Excelsior doelbewust laten staken. Bij een 4-0 stand gooiden de bezoekende supporters vuurwerk op het veld, waardoor de wedstrijd stilgelegd moest worden.

In de 43ste minuut werd het play-offduel tussen Excelsior en ADO stilgelegd. Het vuurwerk liet ook aanzienlijke schade achter op het kunstgrasveld van Excelsior: het zorgde voor verschillende vlammen en brandplekken. De vuurtjes werden uiteindelijk snel geblust. In de tijd dat de wedstrijd stilligt, keren de fans van ADO weer huiswaarts.

Het was nog even de vraag of de wedstrijd hervat kan worden, maar dat blijkt het geval. Dat was afhankelijk van de staat van het veld. Rond 21.10 uur hervatten de teams de wedstrijd, waarna er niet gerust zal worden: na 45 minuten wisselen Excelsior en ADO meteen van kant.

Het gooien van het vuurwerk was duidelijk een protestactie van de fans van ADO, die met een spandoek ook protesteerden tegen het werk van trainer Darije Kalezić. In de heenwedstrijd ging ADO al met 1-2 ten onder tegen Excelsior, terwijl de Hagenaren in Rotterdam dus vier goals hebben moeten slikken. Troy Parrott (drie keer) en