Wedstrijdverslag Real Madrid - Real Betis

Generale repetitie Real Madrid eindigt in gelijkspel met Betis: Dortmund volgt

25 mei om 22:54
Laatste update: 25 mei om 23:06

De wedstrijd tussen kampioen Real Madrid en Real Betis is zaterdagavond in 0-0 geëindigd. Er gebeurde meer in de wedstrijd dan de uitslag doet vermoeden. Zo namen Toni Kroos en Estadio Santiago Bernabéu afscheid van elkaar, en kregen nog meer Galácticos de kans om uitgezwaaid te worden door de fans. Tevens was dit voor Real Madrid de laatste repetitie op weg naar de Champions League-finale van zaterdag.

Dat zaterdagavond voor de Real Madrid-supporters in het teken stond van afscheidnemende spelers, werd voor de aftrap al duidelijk. Kroos werd op prachtige wijze geëerd, met een erehaag en een schitterende sfeeractie van de fans, die hij bijna tien jaar lang diende.

De wedstrijd zelf begon echter iets minder sprankelend. Na ongeveer veertig minuten kwam Real Betis met zijn eerste échte wapenfeit. Na twijfelend optreden van Thibaut Courtois kon Johnny Cardoso de 0-1 binnenwerken. De VAR dacht er echter anders over en keurde de treffer af. Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

Na dik een uur spelen stonden de eerste twee publiekswissels op de planning. Courtois werd naar de kant gehaald, zodat Kepa Arrizabalaga zijn laatste minuten voor Real Madrid kon gaan maken. Ook Nacho Fernandez, die bezig is aan zijn afscheidstournée bij De Koninklijke, moest het veld ruimen. In minuut 85 was het moment van Kroos dan ook eindelijk daar. Een wissel leverde hem een staande ovatie, veel knuffels en enkele tranen op.

Een wedstrijd waar de wissels de hoogtepunten zijn, betekent meestal niet veel spectaculairs. Toch was het bloedeloze gelijke spel minder saai dan men zou verwachten. Waar Real Betis echter al zeker was van plek zeven, en daarmee Europees voetbal, leek Real Madrid de krachten wat te sparen richting zaterdag. Dan staat voor de Koninklijke de Champions League-finale op het programma. Tegenstander is Borussia Dortmund.