'Ajax aast op Kopenhagen-spits Chiakha'

'Ajax toont interesse in gewilde spits van FC Kopenhagen'

26 mei om 07:32

Ajax is samen met meerdere Europese topclubs in de race om Amin Chiakha aan te trekken. De achttienjarige Deense spits vestigde dit seizoen de aandacht op zich door namens FC Kopenhagen topscorer te worden van de UEFA Youth League.

Chiakha ligt nog maar één jaar vast bij Kopenhagen, waardoor een transfer deze zomer niet ondenkbaar is. Ajax zit op het vinkentouw, maar dat geldt ook voor Juventus, Manchester United en Manchester City, schrijft het goed ingevoerde Tipsbladet. Het Deense voetbalmagazine rept verder over interesse van Duitse, Franse én andere Nederlandse clubs.

Scouts van de geïnteresseerde clubs zagen Chiakha dit seizoen indruk maken in de Youth League. Met Kopenhagen O19 wist hij onder meer de leeftijdsgenoten van Manchester United te verslaan. De 1.91 meter lange spits scoorde acht keer en gaf twee assists in negen Europese duels. In eigen land was hij voor zijn team goed voor zestien doelpunten in 22 optredens.

Chiakha debuteerde nog niet in het eerste elftal van FC Kopenhagen, maar hij traint al wel regelmatig mee. Bij de Deense topclub zijn dan ook hoge verwachtingen van de Deense jeugdinternational. 

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: