Chery verklaart vertrek bij NEC

Chery verklaart NEC-exit: 'Feyenoord, Ajax... Het is er nooit van gekomen'

26 mei om 16:11

Tjaronn Chery verklaart waarom hij NEC na een halfjaar alweer achter zich laat. De 35-jarige spelmaker kiest voor een stap naar Royal Antwerp FC, dat zijn komst zondag heeft bevestigd.

Chery kwam in januari over van Maccabi Haifa en wist direct zijn stempel te drukken bij NEC. Zijn periode in Nijmegen blijft beperkt tot een halfjaar. "Ik heb al eerder gezegd: ik heb het fantastisch naar mijn zin. Het is fijn om met de trainer en de spelers te werken", zegt Chery tegen de kanalen van NEC. "Maar wat aan mij knaagde, is dat ik nooit bij een topclub heb gespeeld."

Bij Antwerp heeft Chery die kans in de herfst van zijn loopbaan. "Als ik hier bij NEC zou blijven, zou ik heel dankbaar zijn. Maar het zou altijd aan me blijven knagen als ik stop met voetballen. Dat ik weet dat ik in de top had kunnen spelen, ook bij Feyenoord en Ajax, maar dat het er nooit van is gekomen." Chery benadrukt dat dit de voornaamste reden was om naar België te trekken. "Uiteindelijk was dat een grote reden om de stap naar België te maken. Uiteindelijk gaf dat de doorslag."

Chery heeft bij Antwerp zijn handtekening onder een tweejarig contract gezet. Bij NEC kwam de middenvelder in achttien wedstrijden tot zes goals en vier assists.

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!