Conte hard op weg om nieuwe trainer Napoli te worden

'Napoli gaat trainerssoap beëindigen en looft megasalaris uit'

26 mei om 16:31

SSC Napoli gaat mogelijk toch in zee met Antonio Conte. Italiaanse media meldden begin mei dat Conte niet aan de slag zou gaan bij I Partenopei, maar er is sprake van een ommezwaai. De Italiaan kan bij Napoli een gigantisch salaris opstrijken.

De gesprekken tussen Napoli en Conte gaan de goede kant op, meldt transferspecialist Gianluca Di Marzio. In de komende 48 uur staat een 'beslissende' ontmoeting tussen de trainer en sportief directeur Giovanni Manna op het programma, klinkt het. In Napels heerst optimisme en de verwachting is dat beide partijen tot een akkoord gaan komen.

Aurelio De Laurentiis, president van Napoli, heeft naar verluidt al groen licht gegeven om Conte aan te stellen. Voor de 54-jarige oefenmeester ligt een contract voor drie jaar klaar. Inclusief bonussen kan Conte jaarlijks acht miljoen euro verdienen, voor Serie A-begrippen astronomisch. Afgelopen seizoen waren Massimiliano Allegri (Juventus) en José Mourinho (AS Roma) de best verdienende trainers in Italië. Het tweetal verdiende zo'n zeven miljoen euro.

Als Napoli eruit komt met Conte, komt er een eind aan de trainerssoap die een jaar geduurd heeft. Na de Scudetto van 2023 nam Rudi Garcia het stokje over van Luciano Spalletti. Garcia werd na 136 dagen op straat gezet, waarna Walter Mazzarri het overnam. Die hield het met 97 dagen nóg korter vol. Francesco Calzona maakte het seizoen als interim af.