Cruijff wil weer trainer worden

Cruijff gaat trainersvak weer in: 'Batterij opgeladen, klaar voor nieuwe stap'

26 mei om 16:51
Laatste update: 26 mei om 16:52

Jordi Cruijff wil graag terugkeren in het voetbal als trainer. De vijftigjarige Cruijff was tussen 2021 en 2023 als technisch adviseur en sportief directeur werkzaam bij FC Barcelona, nu wil hij weer voor een spelersgroep staan.

In het verleden stond Cruijff al op eigen benen in Israël, China en Ecuador. Tegenover Fabrizio Romano vertelt hij graag weer als trainer aan de slag te gaan. "Ik heb passie voor de sport. Ik ben lang sportief directeur geweest en daarna ben ik trainer geweest voor vier, vijf jaar. Toen belde Barcelona...", zegt hij. Bij Barça liet hij het trainersvak los. "Mede vanwege de emotionele waardie die Barcelona voor mij heeft, heb ik dat gedaan."

"Maar ik wist dat mijn hart bij het trainerschap ligt", gaat Cruijff verder. "Ik heb met veel plezier bij Barcelona gewerkt, maar mijn plan was altijd om weer trainer te worden. Die tijd is nu gekomen. De batterij is vol, ik ben klaar voor een nieuwe stap." Cruijff wil niet te diep ingaan op mogelijke potentiële clubs, hij sluit niet uit dat hij opnieuw buiten Europa gaat werken. "Als jonge jongen, met een vader die voetballer was, raakte ik gewend aan verhuizen. Iets in mij houdt van die bijzondere ervaringen op verschillende continenten. Daar kan ik mezelf uitdagen en op nieuwe manieren naar dingen kijken."

Cruijff was trainer bij Maccabi Tel Aviv, Chongqing Liangjiang Athletic, Shenzhen FC en bondscoach van Ecuador. Als sportief directeur werkte hij naast Barcelona ook bij AEK Larnaca en Maccabi Tel Aviv.