Grote vreugde bij Hake en Go Ahead: 'Kijken of iedereen wel een paspoort heeft'

'Dit is echt onbeschrijfelijk, we moeten kijken of iedereen wel paspoort heeft'

26 mei om 21:07
Laatste update: 26 mei om 21:27

René Hake kan zijn geluk niet op, na afloop van de finale van de play-offs tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles. De Eagles gaan Europees voetbal spelen, waardoor Hake grapt dat er nog wel even gecheckt moet worden of al zijn spelers een geldig paspoort hebben.

Go Ahead trok aan het langste eind tegen Utrecht in een chaotische en tumultueuze wedstrijd, waardoor het zich mag melden in de tweede voorronde van de Conference League. Bij ESPN krijgt Hake de vraag wat er maandagochtend door hem heen zal gaan, als hij wakker wordt. "Geen idee, het was krankzinnig vanavond. Dit is uniek voor een club als Go Ahead, dat normaal gesproken in het rechterrijtje staat en zich veilig moet spelen."

"We moeten kijken of iedereen wel een paspoort heeft", grapt Hake, die vervolgens complimenten uitdeelt aan zijn doelman Jeffrey de Lange. "Echt heel slecht, hoe we een aantal kansen weggeven. Dat mag gewoon niet gebeuren. We komen een aantal keer goed weg en dat is te danken aan Jeffrey."

Hake wil overigens niet spreken van 'het seizoen van Hake', na het behalen van Europees voetbal. "Dit is het seizoen van Go Ahead Eagles, van ons allemaal. Als je ziet waar we allemaal mee bezig zijn met de staf en spelers: dan is dit de ultieme bekroning voor alles. Van binnen ben ik echt euforisch, onbeschrijfelijk. Het zal echt nog wel een paar dagen duren voordat het allemaal geland is. Het is mega, dit."

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!