'Manchester City rekent op vertrek Guardiola, die contract uit lijkt te dienen'

'Manchester City rekent op vertrek Guardiola, die contract uit lijkt te dienen'

26 mei om 21:53
Laatste update: 26 mei om 23:23

Het lijkt er sterk op dat Pep Guardiola over een jaar gaat vertrekken bij Manchester City, zo weet The Daily Mail. Volgens de tabloid zijn meerdere mensen bij City overtuigd van het feit dat de Spaanse manager zijn aflopende contract niet gaat verlengen.

Guardiola heeft nog een contract tot medio 2025 bij Man City, waarmee hij dit seizoen voor de vierde keer op rij kampioen van Engeland werd. The Daily Mail weet dat het voor de hand ligt dat Guardiola komend seizoen aan zijn laatste jaar gaat beginnen in het Etihad Stadium. Formeel heeft Guardiola nog geen actie ondernomen met betrekking tot een vertrek, maar intern leeft de gedachte dat hij zal gaan vertrekken.

Na het kampioenschap van City hintte Guardiola al op een vertrek in 2025. Mocht dat daadwerkelijk gebeuren, dan komt er een einde aan een periode van negen jaar van de succescoach bij de club. Tot dusver legde Guardiola bij City beslag op zes landstitels, twee FA Cups, vier League Cups, twee Community Shields, één Champions League-beker, één WK voor clubs en één Europese supercup.

Waar de toekomst van Guardiola ligt als hij vertrekt uit Manchester, is niet duidelijk. Ook is er nog niets bekend over eventuele opvolgers die al op de radar staan bij Manchester City.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: