VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

27 mei om 12:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie was de beste rechtsbuiten? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Johan Bakayoko (PSV)
Hij sloeg een aanbieding van Brentford af om nog één jaar bij PSV te blijven en die beslissing pakte uitstekend uit voor Johan Bakayoko. De Belg was een belangrijke spil in de kampioensploeg van Peter Bosz en scoorde twaalf keer en gaf negen assists in 33 Eredivisie-optredens. Nu lijken de groten der aarde achter hem aan te zitten.

Yankuba Minteh (Feyenoord)
Het duurde even voor Yankuba Minteh alle twijfels wegnam, maar vanaf dag één vormde hij een bedreiging voor de Eredivisie-verdedigers. De Newcastle United-huurling is in de compleetste zin van het woord onvoorspelbaar. Bij Feyenoord kreeg hij het steeds meer op zijn heupen. Dat resulteerde in tien doelpunten en zes assists in 27 duels.

Younes Namli (PEC Zwolle)
Bij PEC Zwolle stak Younes Namli er dit seizoen met kop en schouders bovenuit. De Deen met Marokkaanse roots was het creatieve brein van de Blauwvingers en tekende voor vier treffers en acht assists in dertig wedstrijden. Dat lijkt hij nu te gaan verzilveren. FC Utrecht, FC Twente en clubs uit de traditionele top-drie azen op hem.

Daan Rots (FC Twente)
Daan Rots heeft dit seizoen definitief de harten van de FC Twente-fans veroverd. Het kind van de club verzaakt nooit en is een onmisbare schakel voor trainer Joseph Oosting. Hij maakte daarbij nog eens zeven goals en was tien keer aangever in 33 competitieduels. Hij bekroonde het seizoen van zijn grote doorbraak met een Champions League-ticket.