PSV zoekt een linksbuiten: negen interessante kandidaten

PSV in de markt voor een linksbuiten: negen mogelijke kandidaten

28 mei om 12:30
Laatste update: 28 mei om 12:30

PSV lijkt door te pakken in de zoektocht naar een linksbuiten. De landskampioen zit al langer achter Couhaib Driouech aan, maar zou nu ook een bod hebben uitgebracht op Koki Saito. VoetbalPrimeur denkt mee met de Eindhovenaren en brengt negen interessante opties onder de aandacht.

Het profiel dat PSV zoekt begint duidelijk te worden: een aanvaller die zich in de schaduw van Noa Lang verder kan ontwikkelen, maar er staat als het nodig is. Na het vertrek van Yorbe Vertessen is er sowieso nog een vacature in de Eindhovense aanval.

De genoemde Eredivisie-opties

Couhaib Driouech (Excelsior)
Op Deadline Day van de winterse transferperiode was Driouech al héél dicht bij een transfer naar PSV. De smaakmaker van Excelsior was zelfs al in Eindhoven om zijn handtekening te zetten. Het eindigde in een anticlimax doordat de Kralingers geen vervanger vonden. Driouech staat echter nog steeds op het PSV-lijstje en kost slechts een paar miljoen.

Koki Saito (Sparta)
Lange tijd leek Driouech de topkandidaat, maar RTV Rijnmond meldde afgelopen week dat PSV een bod heeft uitgebracht op Saito, de Japanse smaakmaker van Sparta. De behendige aanvaller kreeg de handen op Het Kasteel meermaals op elkaar met zijn fraaie acties. Hij staat echter onder contract bij de City Football Group, dat meerdere miljoenen wil zien.

Osame Sahraoui (sc Heerenveen)
Ook Osame Sahraoui is in beeld bij PSV, zo werd al duidelijk. Met zijn dribbels en inzicht is de 22-jarige Noor de grote ster van sc Heerenveen. De Friezen lijken hem daarom alleen voor de hoofdprijs te willen verkopen. Chidera Ejuke leverde een paar jaar geleden 11,5 miljoen op. Het is afwachten in hoevrre Sahraoui dat bedrag moet gaan benaderen.

Kandidaten in het buitenland

Mocht PSV buiten de Eredivisie zoeken naar een jonge vleugelaanvaller met potentie, dan zijn er ook voldoende interessante opties. Zij hebben vaak wel een stevig prijskaartje, maar met de Champions League-miljoenen lijkt er het een en ander mogelijk in het Philips Stadion.

Yuito Suzuki (Bröndby IF)
Yuito Suzuki is een landgenoot van Saito. Hij verliet Japan in 2023 voor een avontuur bij Bröndby IF en in Denemarken paste hij zich ogenschijnlijk moeiteloos aan. In 26 competitieduels scoorde hij negen keer en gaf hij acht assists. De 22-jarige Suzuki is veelzijdig en beschikt over een goede dribbel en overzicht. Bovendien kan hij op alle aanvallende posities uit de voeten.

Andreas Schjelderup (FC Nordsjaelland/Benfica)
Andreas Schjelderup staat te boek als één van de grootste talenten van Noorwegen. Niet voor niets trok Benfica hem in januari 2023 voor negen miljoen euro aan. In Portugal kwam hij er alleen nog niet aan te pas. De negentienjarige dribbelaar werd dit seizoen terug verhuurd aan FC Nordsjaelland, waar hij met negen goals en zeven assists in 26 competitieduels van zich doet spreken. Het is de vraag of het genoeg is om een kans af te dwingen bij Benfica.

Sebastian Nanasi (Malmö FF)
Net als Lang is Nanasi een creatieve, hangende linksbuiten die met slimme loopacties en dribbels ruimte voor zichzelf zoekt. De 22-jarige Zweedse international is uitgegroeid tot de absolute uitblinker van Malmö FF, waarvoor hij in zestien duels al zes keer scoorde en acht assists gaf. Dat zijn contract in 2025 afloopt, biedt mogelijk perspectief voor PSV.

Giannis Konstantelias (PAOK Saloniki)
Giannis Konstantelias speelt voornamelijk als aanvallende middenvelder, maar hij kan ook op linksbuiten uit de voeten. De 21-jarige Griek is vrijwel tweebenig, technisch uitstekend en zijn dribbels zijn soms onnavolgbaar. Zijn statistieken kunnen nog wel iets beter: veertien goals en negen assists in 55 duels. Met Malik Tillman liet Peter Bosz al zien dat hij niet per se de voorkeur geeft aan een traditionele linksbuiten.

Gerónimo Rivera (Banfield)
Mocht PSV wel de pijlen richten op een echte vleugelflitser, dan is Gerónimo Rivera een naam die tot de verbeelding spreekt. De twintigjarige Argentijn is een linksbenige pingelaar. Zijn teller staat na vijftien wedstrijden op drie goals en één assist. Rivera kan bovendien net zo goed vanaf rechts spelen. Dat is interessant met het oog op een mogelijk vertrek van Johan Bakayoko en Hirving Lozano.

Alan Minda (Cercle Brugge)
Alan Minda is een 21-jarige vleugelaanvaller uit Ecuador. De dribbelaar, die tot dusver twee interlands speelde, is sinds vorige zomer actief voor Cercle Brugge, dat hem voor een paar miljoen oppikte bij Independiente in zijn thuisland. Met acht goals en zeven assists in 39 wedstrijden wist hij in België meteen op te vallen. Minda maakte in februari indruk met een solo van zeventig (!) meter.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: