Xavi wilde afscheid nemen van vier Barça-spelers

'Xavi had duidelijk doel bij Barça, vier spelers mochten vertrekken'

27 mei om 15:26
Laatste update: 27 mei om 17:25

Xavi Hernández was bij FC Barcelona van plan om afscheid te nemen van vier spelers. Robert Lewandowski, João Félix, João Cancelo en Vitor Roque stonden op de nominatie om te vertrekken bij de Catalaanse topclub, zo meldt ESPN

Op dit moment is het onzeker of het viertal ook volgend seizoen speelt in dienst van FC Barcelona. Xavi was van plan om afscheid te nemen van hen, maar inmiddels is de oefenmeester de laan uitgestuurd door president Joan Laporta.

ESPN weet te melden dat Xavi voorafgaand aan zijn ontslag grote plannen had om de selectie grondig onder handen te nemen, voornamelijk in de aanvalslinie. Lewandowski, Félix, Cancelo en Roque mochten allemaal vertrekken bij Barça, maar het is de vraag of dit onder de nieuwe trainer ook het geval is.

Hoogstwaarschijnlijk wordt Hansi Flick spoedig gepresenteerd als nieuwe Barça-trainer. De oefenmeester heeft eerder met Lewandowski gewerkt bij Bayern München, waar ze samen de treble wisten te winnen in het seizoen 2019/20. De Poolse spits heeft nog een contract tot de zomer van 2026 in Catalonië. In 95 wedstrijden was hij goed voor 59 doelpunten in het shirt van Barça.

Félix en Cancelo werden afgelopen seizoen gehuurd van respectievelijk Atlético Madrid en Manchester City, maar Xavi was niet van plan om het tweetal langer binnenboord te houden bij Barça. Felix moest het richting het einde van het seizoen steeds meer doen met invalbeurten, maar Cancelo was wel een vaste kracht onder Xavi.

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!