De mogelijke tegenstanders van FC Twente in de voorronde van de Champions League

De Champions League-route van FC Twente: vier mogelijke tegenstanders

22 juli om 09:50

FC Twente hoopt zich voor de tweede keer in de clubhistorie te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Voor het zover is, moeten de Enschedeërs twee voorrondes overleven. Op de eerste halte staan vier mogelijke tegenstanders: Rangers FC, Slavia Praag, Red Bull Salzburg en Lille OSC.

Twente veroverde de derde plek in de Eredivisie, die sinds dit jaar recht geeft op een voorronde Champions League-ticket. Op maandag 22 juli hoort de formatie van Joseph Oosting wie het zal treffen in het voorportaal van het miljardenbal. De wedstrijden in de derde voorronde worden op 6/7 en 13 augustus gespeeld.

Wat is het perspectief voor Twente als het de derde voorronde overleeft?

Als Twente de eerste horde weet te nemen richting de groepsfase van de Champions League, wacht er nog een tweeluik in de play-offs. Of de Tukkers dan een geplaatste status genieten, hangt af van wie ze hebben verslagen in de derde voorronde. Bij een overwinning op Rangers of Slavia, neemt Twente het coëfficiënt van die club over, waardoor het tot de geplaatste teams zou behoren. De club neemt het dan op tegen de winnaar van het tweeluik waarin Salzburg óf Lille betrokken is. Wint Twente in de derde voorronde juist van Salzburg of Lille, dan treft het juist de winnaar van het tweeluik waarin Rangers of Slavia betrokken is.

De play-offs zijn op 20/21 augustus (heenwedstrijden) en 27/28 augustus (returns).

Als Twente in de derde voorronde of play-offs van de Champions League strandt, dan mag het zich melden in het hoofdtoernooi van de Europa League. Daardoor is de nummer drie van de Eredivisie dus in ieder geval verzekerd van Europees voetbal tot en met januari. Of er nog meer in het vat zit, zal eind augustus moeten blijken.