Driessen treurt niet om blessure bij Oranje: 'Geen speler voor Nederlands elftal'

Driessen vermoedt groot gemis voor Koeman: 'Zou koppel met Frenkie zijn geweest'

27 mei om 22:11

Valentijn Driessen vindt het op basis van sportieve gronden niet erg dat er een streep door de naam van Marten de Roon is gegaan voor het EK. De middenvelder is geblesseerd en kan daarom niet deelnemen aan het eindtoernooi. In De Oranjezomer spreekt Driessen uit dat hij meer ziet in andere opties op het middenveld.

"Ik denk dat ze contact hebben gehad met de medische staf en ze daaruit hebben geconcludeerd dat hij het EK niet haalt, of in ieder geval niet op tijd", stelt Driessen over het wegvallen van De Roon. "Voor het Nederlands elftal vind ik het niet erg, wel voor Marten de Roon zelf, maar ik vind hem geen speler voor het Nederlands elftal."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

"Niet in de basis, omdat hij niet de kwaliteiten heeft die anderen wel hebben", aldus Driessen, die aangeeft liever andere spelers te zien. "Een Joey Veerman, een Jerdy Schouten, die zie ik veel liever op die plaats, maar voor die jongen is het natuurlijk verschrikkelijk treurig. Geen finale (die Atalanta met 3-0 won van Bayer Leverkusen, red.), geen EK. En Koeman vindt het denk ik wél jammer, want ik denk dat Frenkie de Jong met Marten de Roon zijn koppel op het middenveld zou zijn geweest."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: