Gravenberch over kansen voor EK

De Roon-nieuws bereikt Oranje-kamp: 'Voor mij kans groter om erbij te zitten'

27 mei om 18:51

Ryan Gravenberch beseft dat zijn kansen om mee te gaan naar het EK zijn toegenomen. Collega-middenvelder Marten de Roon moet het eindtoernooi namelijk wegens een blessure noodgedwongen missen.

Gravenberch was een van de meest verrassende namen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Nu De Roon is afgehaakt, stijgen de kansen voor de middenvelder van Liverpool om mee te gaan naar Duitsland. "Wat ik dacht toen ik het nieuws over Marten hoorde? Hij is een middenvelder, ik ben ook een middenvelder. Natuurlijk een spoedig herstel naar Marten toe. Voor mij is de kans groter om erbij te zitten", zegt hij tegen ESPN.

Zeventien van de dertig spelers in de voorselectie hebben zich maandag in Zeist gemeld voor een driedaagse stage. "We gaan het zien", is Gravenberch nuchter. "Ik kan eigenlijk alleen maar mijn best doen op de training. That's it." Met zijn vorm zit het naar eigen zeggen goed. "Ik zit er best lekker in, ik voel me goed. Ik ben fit. Ik kan tevreden terugkijken op dit seizoen. Vorig jaar heb ik niet zoveel gespeeld. Mijn doel was meer minuten maken. Dat ik heb ik gedaan."

Gravenberch maakte vorig jaar de stap van Bayern München naar Liverpool. De middenvelder maakte in 26 Premier League-wedstrijden zijn opwachting.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: