De Roon mist EK met Oranje

Mokerslag voor De Roon: middenvelder mist EK met Oranje

27 mei om 16:33
Laatste update: 28 mei om 10:41

Marten de Roon gaat niet mee met Oranje naar het EK in Duitsland. Dat maakt de KNVB bekend via de officiële kanalen. De middenvelder van Atalanta Bergamo is niet op tijd hersteld van de blessure die hij opliep in de finale van de Coppa Italia.

Via zijn eigen X-account reageert De Roon verslagen op het missen van het EK. 'Ik kan me niet herinneren dat ik een week in mijn carrière of mijn leven heb gehad met zo veel ups en downs. De Coppa Italia verliezen, de finale van de Europa League niet kunnen spelen en hem dan uiteindelijk wel winnen. Met een euforisch gevoel door laatstgenoemd feit, heb ik veel met de medische staf opgetrokken. Nu blijkt dat ik het EK niet kan spelen. Ik kom er wel overheen. Ik zal de ploeg en mijn vrienden gaan bekijken als fan. Voor nu is het een moeilijke dag. Hup, Holland, Hup.'

De Roon raakte tijdens een duel met Dusan Vlahovic geblesseerd tijdens de finale van de Italiaanse beker. De middenvelder sloeg de handen voor de ogen, maar pas later bleek de ernst van zijn blessure. In eerste instantie kon hij de Europa League-finale sowieso niet meedoen, maar had hij nog wel kans om het EK te halen. Door dat toernooi gaat nu dus ook een streep. De Roon speelde in totaal 42 interlands namens Oranje.

Voor bondscoach Ronald Koeman betekent de absentie van De Roon een optie als verdedigende middenvelder minder. Eerder viel Mats Wieffer ook al weg voor die specifieke positie. Met namen als Joey Veerman, Jerdy Schouten, Georginio Wijnaldum, Quinten Timber, Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners en Ryan Gravenberch heeft Koeman nog een aantal andere middenvelders in de selectie die zich in de basiself willen vechten.