Belangrijke rol Gravenberch onder Slot verwacht

Belangrijke rol Gravenberch verwacht: 'Liverpool heel tevreden over hem'

26 mei om 11:36

Ryan Gravenberch staat er nog steeds heel goed op binnen Liverpool. Dat benadrukt Sander Westerveld, die komend seizoen onder Arne Slot veel perspectief ziet voor de 22-jarige middenvelder.

Liverpool nam Gravenberch afgelopen zomer voor liefst veertig miljoen euro over van Bayern München. "Wat ik van mensen bij Liverpool begreep, is dat ze Gravenberch hebben gekocht op basis van het potentieel dat ze van hem hebben gezien in zijn Ajax-tijd", vertelt Westerveld aan Voetbal International. "Ze waren ook heel positief over de manier waarop hij zich in die eerste weken de speelstijl en de werkwijze toe-eigende. En ze zijn bij Liverpool nog steeds heel tevreden over hem. Alleen: dat gaat dan over de potentie die hij heeft. Nu wordt het interessant om te zien of hij de volgende stap kan maken."

Westerveld ziet potentie in de ex-Ajacied. "De keren dat Gravenberch speelde afgelopen seizoen, gebeurde er wel meteen wat in het veld. Szoboszlai is technisch en tactisch goed en heel snel, Mac Allister is een sterke stofzuiger die ballen afpakt en inlevert. Met Gravenberch in de ploeg zag je meteen de energie en het voetbal toenemen, ook als invaller wanneer een wedstrijd op slot zat", stelt de voormalig keeper van The Reds. "Bij hem zul je niet snel een tikkie terug zien. Hij draait zich om, begint te rennen en loopt zó vier man voorbij. Van dat soort middenvelders hebben ze er niet veel bij Liverpool."

Westerveld denkt dat komend seizoen belangrijk wordt voor Gravenberch. "Het mooie is dat hij straks met Arne Slot een trainer heeft die alle potentie uit een speler naar boven kan halen. Er zit veel méér in deze selectie dan ze afgelopen seizoen hebben laten zien", oordeelt de zesvoudig international. "De dynamiek van Gravenberch past goed in het voetbal dat Slot graag speelt. In dat spel is ook de onderlinge afstemming heel belangrijk en Ryan kijkt altijd over de bal heen. Dus ik zie dat wel voor me. Het barst van de geweldige talenten in de selectie, daar kan Slot echt iets moois van maken. Inclusief een belangrijke rol voor Gravenberch."