Bosschaart over Bijlow en Olij

Bosschaart: 'Als hij fit is, moet Koeman hem meenemen naar het EK'

28 mei om 13:30

Justin Bijlow hoort in de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal, meent Pascal Bosschaart. De assistent-trainer van FC Dordrecht, die als voetballer een verleden heeft bij Feyenoord, stelt in Studio Oranje, de podcast van VoetbalPrimeur, dat de doelman een streepje voor heeft op concurrent Nick Olij.

Bart Verbruggen en Mark Flekken lijken zeker van een plek in de selectie. Koeman zal onder de lat moeten kiezen voor Bijlow óf Olij. "Op het moment dat hij fit is, vind ik dat je hem mee moet nemen", zegt Bosschaart over de Feyenoord-sluitpost. "Ja, hij is veel geblesseerd geweest. Ook al is het om, oneerbiedig gezegd, goed te kunnen trainen met kwaliteit; dan zou hij mee moeten."

Bosschaart benadrukt dat Bijlow niet per definitie meer toegevoegde waarde heeft bij het Nederlands elftal dan Olij. "Ik vind dat Nick Olij ook een fantastisch jaar achter de rug heeft. Het enige wat hij heeft: er staat Sparta Rotterdam achter zijn naam. Op het moment dat hij naar een grotere club verkast, is Olij zeker een keeper om rekening mee te houden bij Oranje."

Ronald Koeman maakt woensdag zijn definitieve selectie bekend. De bondscoach moet nog drie spelers laten afvallen. Maandag werd duidelijk dat Marten de Roon de eerste afvaller is. De middenvelder moet het EK wegens een blessure noodgedwongen missen.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: