Bosschaart ziet Timber liever in Oranje dan Wijnaldum

Bosschaart houdt Oranje-pleidooi: 'Weet niet waarom Koeman hem selecteert'

27 mei om 20:30

Quinten Timber verdient een plek bij de definitieve EK-selectie van Oranje meer dan Georginio Wijnaldum, vindt Pascal Bosschaart. De assistent-trainer van FC Dordrecht, die als speler uitkwam voor onder meer Feyenoord, is in Studio Oranje positief over de middenvelder van Feyenoord.

Bosschaart pleit ervoor dat Timber meegaat naar het EK. Een week geleden onthulde bondscoach Ronald Koeman al dat Wijnaldum, die op dezelfde positie als Timber speelt, zeker is van zijn plek. "Ik weet niet op basis waarvan Koeman hem selecteert", stelt Bosschaart in de podcast van VoetbalPrimeur. "Je kijkt naar spelers die goed presteren gedurende het seizoen en die in de kracht van hun leven zijn."

Wijnaldum speelt sinds dit seizoen in Saudi-Arabië, bij Al Ettifaq. "Ik heb Wijnaldum in alle eerlijkheid te weinig gevolgd, ook omdat hij in een competitie speelt waar je weinig van ziet. Maar ik zou eerder voor Timber kiezen", benadrukt Bosschaart, die het niet zou begrijpen als Wijnaldum bij de selectie is gehaald wegens zijn rol in de kleedkamer. "Er zijn altijd spelers in de kleedkamer nodig die de boel bij elkaar houden. Maar als je de selectie ziet... Frenkie, Koopmeiners, Van Dijk, Dumfries, Depay...", somt Bosschaart op.

"Er zijn in mijn optiek genoeg spelers die de wetten van de kleedkamer bewaken", aldus de voormalig verdediger, die vindt dat Koeman voor kwaliteit moet kiezen en dus Timber moet meenemen. "Dat vind ik wel, ja."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: