Slot praat met Van Dijk bij Liverpool

Van Dijk open over gesprek met Slot: 'Dat heeft hij mij duidelijk gemaakt'

27 mei om 20:08

Virgil van Dijk is openhartig over zijn eerste gesprekken met Arne Slot. De 45-jarige trainer gaat aan de slag bij Liverpool, waar Van Dijk aanvoerder is.

Op de eerste dag van de trainingsstage van het Nederlands elftal wordt Van Dijk gevraagd of hij al contact heeft gehad met Slot, die Feyenoord verruilt voor Liverpool. "Ja", antwoordt de verdediger kort. "Het voelt goed. Wat ik zeg? Hoe gaat het? Nee, over van alles en nog wat", lacht Van Dijk tegenover de NOS. "Je hebt het over je persoonlijke situatie, je feliciteert hem. Ik ben hartstikke blij voor hem en zijn familie."

"En ook voor Sipke (Hulshoff, red.) natuurlijk, ondanks dat hij hier niet zal zijn." Hulshoff was de rechterhand van bondscoach Ronald Koeman, maar besloot met Slot mee te gaan naar Anfield. "Ik heb het met hem (Slot, red.) over van alles en nog wat gehad", gaat Van Dijk verder. "De selectie, sommige dingen die er nu spelen, de toekomst..."

De toekomst van Van Dijk ligt in elk geval bij Liverpool. De captain is niet van plan te vertrekken. "Ik heb nog een jaar contract. Daar verandert niets aan. Ik ben aanvoerder van de club en dat heb ik ook duidelijk gemaakt. Ik ben er voor de trainer en ik heb zin in het nieuwe seizoen." Voor het nieuwe seizoen begint, richt Van Dijk zich op het EK met Oranje. "Dat heeft hij (Slot, red.) mij ook duidelijk gemaakt: de focus moet volledig op Oranje en op het EK. Daarna ligt de focus op een korte break en dan op Liverpool."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: