Verbazing na knotsgek duel in Breda: 'Onbegrijpelijk, zo ken ik hem helemaal niet'

Verbazing na knotsgek duel in Breda: 'Onbegrijpelijk, zo ken ik hem helemaal niet'

28 mei om 23:17

Marinus Dijkhuizen vindt dat Arthur Zagré op 'hartstikke domme' wijze zijn tweede gele kaart pakte tegen NAC Breda. Doordat Excelsior toen verder moest met negen man, stortte het als een kaartenhuis in elkaar bij de Kralingers. Dijkhuizen geeft de moed echter nog niet op en wijst naar de legendarische Remontada van FC Barcelona, waar hij zelf live getuige van was.

Excelsior verloor dinsdagavond met 6-2 van NAC, waardoor het aan de rand van de afgrond staat. "Rick Kruys zei nog: je kunt maar op één manier verliezen en dat is via set pieces", begint Dijkhuizen na afloop bij ESPN. "Die analyse had ik zelf ook al gemaakt, dus heb ik er nog meer aandacht aan besteed. Als je dan die drie corners ziet in de eerste helft... Dan word je natuurlijk helemaal gek."

In de eerste helft kreeg Lance Duijvestijn al rood. In de tweede helft overkwam Zagré hetzelfde. Had Dijkhuizen laatstgenoemde niet al eerder moeten wisselen? "Dat is achteraf natuurlijk makkelijk, dan zeg je ja", antwoordt de coach. "Ik heb hem in de rust al gewaarschuwd. Hij zei toen: het komt goed, train. Ik ben uitgegaan van de slimheid van Arthur, want in de tweede helft speelde hij vrij goed. Hij schoot vlak voor de rode kaart ook nog een bal op de lat. Dan denk je: zo'n speler neemt zijn verantwoordelijkheid wel. Dat was helaas dus niet zo, waardoor we met negen man kwamen. Dat is kut."

Vervolgens ziet Dijkhuizen de overtreding van Zagré terug. "Het was hartstikke dom, dat heb ik hem net ook gezegd. Zeker als je weet dat we het al moeilijk hebben, dan is het onbegrijpelijk. Al helemaal bij Arthur. Hij was helemaal niet bij de bal, dus ik snapte er helemaal niks van, dat hij dit deed. Zo ken ik hem helemaal niet. Als hij vaker onbesuisd is, dan haal je hem er zo snel mogelijk vanaf. Maar we leveren ook heel veel kwaliteit in dan, dat is een afweging die je ook maakt."

Dijkhuizen heeft zich echter nog niet neergelegd bij degradatie. "Ik ben zelf in het stadion bij de legendarische wedstrijd van Barcelona geweest", doelt hij op de iconische Remontada van Barça tegen Paris Saint-Germain. Dat duel eindigde in 6-1, waarmee de Catalanen een 4-0 achterstand wegpoetsten. "Je weet dat het kan. We kunnen ook veel scoren, zoals we in de laatste thuiswedstrijden lieten zien. We moeten er zeker nog voor gaan."