Hummels onthult gesprek met Nagelsmann

Onbegrip in Duitsland: 'Gesprek met Nagelsmann duurde twee minuten, wist genoeg'

29 mei om 08:29
Laatste update: 29 mei om 08:29

Mats Hummels baalt dat hij niet is opgenomen in de Duitse EK-selectie. De 35-jarige verdediger van Borussia Dortmund onthult hoe hij het nieuws van bondscoach Julian Nagelsmann hoorde.

Hummels maakte recent in de halve finale van de Champions League nog de winnende goal tegen Paris Saint-Germain. Ondanks zijn blakende vorm, kiest Nagelsmann niet voor de 78-voudig international van Die Mannschaft. In gesprek met BILD vertelt Hummels hoe het gesprek met de keuzeheer verliep. "Kort en teleurstellend."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Duitsland

  • logo

    Schotland

"Het duurde nog geen twee minuten. Ik moest gewoon trainen. Op momenten als deze heb ik geen behoefte aan een lang gesprek of een uitgebreide uitleg", aldus Hummels. "Ik wist genoeg." De verdediger weet waarom Nagelsmann hem buiten de selectie heeft gelaten. "Als ik hem goed begreep, is de voornaamste reden dat ik er niet bij ben mijn fysieke gesteldheid. Voor mij is dat een bittere pil omdat ik voor mijn gevoel tot de beste vijf verdedigers van Duitsland behoor."

"Voor zo'n eindtoernooi worden niet de beste 26 spelers van hun land geselecteerd. Je moet ook spelers selecteren die gelukkig blijven wanneer ze niet in actie gaan komen", benadrukt Hummels. "Als ik een bondscoach was, zou ik ook voor zo'n samenstelling gaan. Maar van veel mensen heb ik gehoord dat ik er gewoon bij had kunnen zitten." Nico Schlotterbeck, Antonio Rüdiger, Robin Koch, Jonathan Tah en Waldemar Anton hebben de voorkeur gekregen boven de verdediger van Dortmund.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: