Kieft denkt dat Reijnders niet speelt op EK in Duitsland

Kieft denkt dat Koeman Oranje-revelatie passeert op EK: 'Denk niet dat hij speelt'

29 mei om 20:55

Wim Kieft denkt niet dat Tijjani Reijnders een basisspeler wordt op het EK. De oud-spits vermoedt dat de middenvelder van AC Milan vanwege de formatie die Ronald Koeman gaat hanteren in Duitsland buiten de boot gaat vallen. 

Koeman maakte woensdagmiddag zijn definitieve EK-selectie bekend. Op die lijst is ook plek voor Reijnders, die een indrukwekkend debuutseizoen achter de rug heeft bij Milan. Ook zijn eerste optredens in het Nederlands elftal kon menigeen bekoren. Desondanks denkt Kieft dat hij uiteindelijk plaats moet nemen op de bank. "Ik denk dat hij niet gaat spelen", zo vertelt hij in de studio van Veronica, voorafgaand aan de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina. 

"Ik denk dat hij (Koeman, red.) met Frenkie de Jong en Koopmeiners gaat spelen, en dan met drie aanvallers", vervolgt Kieft. Achter de naam van De Jong staat nog wel een voorzichtig vraagteken. Koeman gaf woensdag een optimistische update, maar de middenvelder van FC Barcelona stoeit nog altijd met een blessure. 

Ook Joey Veerman zal, zo denkt Kieft, geen basisspeler worden. "Dat denk ik niet, nee. Maar het ligt ook een beetje aan Frenkie de Jong en of hij fit is of niet. Koeman heeft veel keuzes op het middenveld."