Koeman verwacht meer van zijn aanvallers

Koeman gaat hameren op verbeterpunt: 'Dat is soms nog wel moeilijk in Nederland'

29 mei om 20:15

Ronald Koeman heeft op de persconferentie van woensdagmiddag duidelijk gemaakt op welk vlak Oranje zich nog moet verbeteren. De bondscoach vindt dat zijn aanvallers, zodra ze niet in balbezit zijn, nog wat stappen moeten zetten. 

"Ik vind dat we een elftal hebben dat moeilijk te verslaan is", aldus Koeman woensdagmiddag in Zeist, daar waar hij de totstandkoming van zijn definitieve EK-selectie nader toelichtte. "We kunnen meerdere systemen spelen met deze groep en er is veel creative kwaliteit bij onze aanvallers. Dus ik denk dat we gewoon een sterk elftal hebben."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Louter positief was Koeman zeker niet. "Het is soms nog wel moeilijk in Nederland dat de aanvallers wat makkelijk zijn in het meeverdedigen, het compact houden van het elftal en alles doen om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Dat vind ik een onderdeel in ons spel dat we absoluut nog moeten verbeteren."

Die boodschap zal Koeman de komende dagen overbrengen op Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Memphis Depay, Cody Gakpo, Donyell Malen, Xavi Simons en Wout Weghorst. Dat zijn de zeven aanvallers die de bondscoach meeneemt naar Duitsland, waar Oranje op 16 juni aan het EK begint met een wedstrijd tegen Polen.