Toekomst Minteh nog altijd onzeker

Zaakwaarnemer vertelt over toekomst Minteh: 'Het wordt een spannende zomer'

30 mei om 10:35
Laatste update: 30 mei om 10:55

Het is nog altijd niet bekend waar de toekomst ligt van Yankuba Minteh. De negentienjarige vleugelaanvaller werd afgelopen seizoen door Feyenoord gehuurd van Newcastle United, waar hij onder contract staat tot medio 2028.

"Het is geweldig om zo jong naar Feyenoord te komen en gedurende het seizoen een vaste basisspeler te zijn en te concurreren met spelers van diverse nationale teams die eerder in de Premier League hebben gespeeld", vertelt Bakary Bojang, de zaakwaarnemer van Minteh, aan ChronicleLive. "Hij heeft zich enorm ontwikkeld als speler en als mens. Op het veld wist ik dat hij zich zou ontwikkelen, maar daarbuiten is het altijd moeilijk omdat hij nog niet zo lang in Europa was en voorheen bij zijn ouders woonde. Hij heeft veel persoonlijke gewoonten en volwassenheid ontwikkeld."

Newcastle United hield de ontwikkeling van Minteh bij Feyenoord nauwlettend in de gaten. "Het is Newcastle die beslist waar hij gaat spelen, maar hij zal zeker zijn best doen. Hij zal proberen de manager ervan te overtuigen dat hij daar een rol heeft. Het wordt een spannende zomer en hij gaat gewoon kijken wat er gaat gebeuren", aldus Bojang. "Het is Newcastle en de manager wie zullen beslissen of het goed genoeg is of niet goed genoeg. Hij kan niets anders doen dan zijn spel spelen."

Bij Feyenoord was Minteh een populaire speler, die regelmatig op de fiets of wandelen te zien was op straat. "Hij is niet zoals andere spelers die in grote auto's rijden. Hij fietste vaak naar de wedstrijden en naar trainingen. Zo is hij gewoon", legt Bojang uit.