Chelsea deelt langdurig contract uit aan nieuwe coach

Update: Romano en The Athletic melden komst van nieuwe Chelsea-manager

2 juni om 23:30
Laatste update: 2 juni om 23:30

Chelsea heeft de nieuwe trainer Enzo Maresca binnen. Dat meldt The Telegraph. De Italiaan komt over van Leicester City en tekent een contract voor minimaal vijf seizoenen.

De reden van het langdurige contract voor Maresca is het zorgen voor stabiliteit binnen de club. In zijn verbintenis staat zelfs nog een optie voor één extra jaar. In de laatste vier jaar hebben al vier coaches Stamford Bridge verlaten en dat wil eigenaar Todd Boehly nu koste wat kost voorkomen. Het papierwerk wordt nu rondgemaakt zodat de komst van Maresca vrijdag officieel kan worden gemaakt. 

Maresca mag van Chelsea ook nog eens zes van zijn assistenten van Leicester City meenemen. Hierbij zit onder andere assistent-trainer en oud-Chelsea-keeper Willy Caballero. Maresca zette afgelopen seizoen een knappe prestatie neer door een jaar na de degradatie weer te promoveren met Leicester City. De Italiaan is wel nog relatief onervaren, aangezien hij pas 67 wedstrijden coachte als hoofdtrainer.

Update: het lijkt een kwestie van tijd voordat Chelsea de komst van Maresca wereldkundig maakt. Na eerdere berichtgeving van The Telegraph melden nu ook The Athletic en Fabrizio Romano dat The Blues in zee gaan met de Italiaanse manager.