Gullit ziet 'goede club' voor Zirkzee: 'Maar niet meer zoals voorheen'

31 mei om 23:39
Laatste update: 31 mei om 23:41

Ruud Gullit denkt dat AC Milan een goede club zou zijn voor Joshua Zirkzee. De spits maakte afgelopen seizoen grote indruk bij Bologna en staat in de belangstelling van Europese grootmachten. Gullit hoopt dat Zirkzee voor zijn oude club kiest.

Toen Gullit van Sky Italia de vraag kreeg of AC Milan de juiste club voor Zirkzee zou zijn, was zijn antwoord duidelijk. "Ik hou van Zirkzee en ken hem al sinds hij met mijn zoon in de Onder-17 van Feyenoord speelde. Hij is een spits met een neusje voor de goal en die vaak op het juiste moment op de juiste plaats staat. Het zou een juiste aankoop zijn voor Milan", stelt het clubicoon.

Zirkzee staat volgens verschillende media in de belangstelling van absolute topclubs. Gullit ziet dat zijn oude club deze status momenteel niet meer bezit. "Ook de andere teams zijn sterk. Internazionale is sterk, Juventus komt terug, AS Roma... Milan kan niet meer domineren zoals voorheen. Vroeger waren er teams die domineerden, nu is dat lastiger", aldus Gullit.

Zirkzee maakte dit seizoen elf doelpunten in de Serie A. Daarnaast gaf hij vijf assists. Zijn marktwaarde wordt geschat op veertig miljoen euro.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!