'Real Betis toont interesse in Ajax-keeper Rulli'

'Ajax kan in komende weken transfervoorstel van Real Betis verwachten'

1 juni om 09:06

De kans is groot dat Gerónimo Rulli deze zomer vertrekt bij Ajax. De Argentijnse wereldkampioen is in de pikorde voorbij gestreefd door Diant Ramaj en daar hoopt Real Betis van te profiteren, meldt de Argentijnse journalist Uriel Iugt.

Rulli heeft een fors salaris bij Ajax. Nu hij niet langer de eerste doelman is, staan beide partijen open voor een transfer. Voor de 32-jarige sluitpost lonkt mogelijk een terugkeer naar La Liga. Real Betis heeft interesse en zou in de komende weken een officieel voorstel kunnen neerleggen bij Ajax, schrijft Iugt, werkzaam voor Mercado de Pases

De Portugees Rui Silva is momenteel de eerste keeper van Real Betis, dat als zevende eindigde in La Liga. Ook Claudio Bravo was dit seizoen actief bij de club uit Sevilla, maar de Chileense routinier loopt uit zijn contract.

Rulli heeft nog een verbintenis tot medio 2026 in de Johan Cruijff Arena. Ajax nam hem in januari 2023 over van Villarreal. Eerder verdedigde hij in Spanje ook het doel van Real Sociedad. "Als er aanbiedingen uit topcompetities komen, ga ik daarover nadenken", zei Rulli onlangs al in het Algemeen Dagblad.