Chelsea en Liverpool op kop in race om Summerville

'Twee Engelse topclubs in strijd om Summerville: gesprekken zullen snel starten'

1 juni om 18:05

De strijd om Crysencio Summerville zal spoedig gaan losbarsten. Dat meldt Fabrizio Romano. Liverpool en Chelsea zouden op dit moment de meest geïnteresseerde teams zijn.

De twee topclubs zijn nog niet in onderhandeling met Leeds en Summerville, maar ze houden zijn situatie nauwlettend in de gaten. Romano verwacht wel dat Liverpool en Chelsea binnenkort in gesprek zullen gaan met de entourage van de Nederlander. De interesse hebben ze wel al kenbaar gemaakt, maar er is nog niets concreets gaande. Leeds United wil ook niet zo maar overgaan tot een verkoop van Summerville.

In een eerder stadium werd ook Aston Villa genoemd als geïnteresseerde club. Summerville staat tot de zomer van 2026 onder contract en dus kan Leeds relatief hoog in de boom zitten wat betreft de transfersom. Wat de Championship-club wil vragen voor Summerville is nog onbekend. De buitenspeler scoorde afgelopen seizoen maar liefst negentien keer, waardoor hij werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar op het tweede niveau van Engeland.