Van Basten: 'Het was lafjes, het leek wel alsof ze nog wakker moesten worden'

Van Basten trekt harde conclusie: 'Lafjes, alsof ze nog wakker moesten worden'

1 juni om 22:06

Marco van Basten vindt dat Real Madrid 'lafjes' voor de dag kwam in de eerste helft van de Champions League-finale. San Marco ziet dat tegenstander Borussia Dortmund veel sterker speelde.

Van Basten is niet echt verrast door het krachtsverschil tussen Dortmund en Real in de eerste 45 minuten van de Champions League-finale, zo zegt de Ballon d'Or-winnaar bij Ziggo Sport. "Wat ik al zei: Real Madrid kon eigenlijk alleen verliezen. Ze hadden al zo hoog ingezet en zouden beter zijn."

"Dit is typisch zo’n wedstrijd tegen een hele gemotiveerde tegenstander, zoals we ook zagen bij Man United tegen Man City", gaat Van Basten verder. "Dan is het heel lastig om iemand te verslaan. Die gasten lopen en doen veel, ze maken het Real Madrid echt moeilijk."

Van Basten is dan ook niet onder de indruk van het spel van De Koninklijke. "Het lijkt wel alsof Real Madrid nog wakker moet worden. Ik vind dat Dortmund echt de bovenliggende partij was. Het was lafjes, ik vond ze bij Real Madrid weinig doen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!