Onvoldoendes voor Maatsen na Champions League-finale

Maatsen gebeten hond na 'persoonlijk drama': 'Een megafout'

1 juni om 23:43

Ian Maatsen is de kop van jut in de Duitse media na de Champions League-finale. De linkervleugelverdediger leidde met knullig balverlies de 0-2 van Vinicius Júnior in. 

Real Madrid legde voor de vijftiende keer beslag op de Champions League-eindzege. Dortmund - met Maatsen - legde een geweldige eerste helft op de mat, maar vergat zichzelf te belonen. De back wordt keihard afgerekend door zijn fout. 'Hij speelde tot de tachtigste minuut een goede wedstrijd. Maar hij gaf een slechte pass, die tot de 0-2 leidde', schrijft Sky Deutschland, dat Maatsen beoordeelt met een 5.

In Duitsland is een 1 het hoogst en een 6 het laagst, wat betekent dat Maatsen een diepe onvoldoende krijgt. Bij Spox komt Maatsen er eveneens niet goed vanaf - hij krijgt een 4,5. 'Met zijn catastrofale pass op Bellingham zorgde hij voor de 0-2 van Vinicius en daarmee verpestte hij zijn prima optreden.' Daar sluit RAN zich bij aan. 'Maatsen is zowel verdedigend als aanvallend al lange tijd een aanwinst. Maar in de tweede helft werd het steeds minder en uiteindelijk gaf hij een slechte pass voor de 0-2', schrijft het medium, dat de Nederlander een 4 geeft.

'Ian Maatsen beleeft een persoonlijk drama', kopt WAZ, dat hem een 5 geeft. Aanvankelijk deed Maatsen veel goed, zo zag het medium ook. Bij de openingstreffer van Dani Carvajal zag hij er al niet goed uit. 'Hij keek er gewoon naar. En daarna kwam zijn tweede black-out, een persoonlijk drama. Zijn pass kwam terecht bij Bellingham, die hem aan Vinicius gaf.'

Sport beoordeelt Maatsen eveneens met een onvoldoende - een 4. 'Na een halfuur was hij gestabiliseerd en speelde hij aanzienlijk. Hij verpestte echter zijn behoorlijke prestatie met een megafout.'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)