Mulder spot tweede cruciale misser van Maatsen: 'Het is een beetje naïef'

'Naïeve' Maatsen zit ook mis bij eerste Real-goal: "Hij is hem gewoon kwijt"

1 juni om 23:12
Laatste update: 1 juni om 23:14

Ian Maatsen ging niet alleen bij het tweede tegendoelpunt van Borussia Dortmund in de Champions League-finale in de fout, zo vindt Youri Mulder. De analist ziet dat Maatsen doelpuntenmaker Dani Carvajal voor de 0-1 uit het oog is verloren.

Dortmund ging in de Champions League-finale tegen Real met 0-2 ten onder. De tweede treffer kwam voort uit een zeer matige pass van Maatsen. Mulder merkt op dat de linksback ook bij de 0-1 niet vrijuit ging. "Wat Real Madrid goed doet: alle corners die Kroos trapte, waren op Carvajal", begint Mulder bij Ziggo Sport. "Ze weten namelijk: al die anderen worden gedekt door sterke verdedigers en Maatsen, misschien de minste kopper, verdedigt Carvajal."

"Carvajal heeft twee of drie keer op doel gekopt. Dat is dan toch wel iets heel professioneels dat ze goed uitgezocht hebben. Of het moet toeval zijn, maar dat lijkt me heel sterk", vervolgt Mulder, die vindt dat Maatsen sneller had moeten reageren bij de openingstreffer. "Ja, tuurlijk. Hij is hem gewoon kwijt. Hij laat zich wegduwen en moet erbij blijven."

"Je ziet hier: Maatsen moet hem dekken", zegt Mulder als hij de beelden nog eens ziet. "Hij loopt al best laat naar Carvajal toe en krijgt dan op een gegeven moment een duwtje. Dan komt hij bij Füllkrug en is het moment voorbij. Het is een beetje naïef van Maatsen daar."

De twee goals van Real Madrid zijn hieronder te bekijken: