Ten Hag geeft update over Malacia

Ten Hag baalt van lange afwezigheid: 'Het idee met hem was heel goed'

2 juni om 08:52

Erik ten Hag baalt van de lange afwezigheid van Tyrell Malacia. Do oefenmeester heeft het hele seizoen niet kunnen beschikken over de linksachter, die niet eens een keer op het trainingsveld is geweest.

In de zomer van 2022 maakte Malacia de overstap van Feyenoord naar Manchester United, maar afgelopen seizoen was een nachtmerrie voor de Nederlander. "Malacia heeft het hele seizoen nog geen minuut gespeeld. Hij is zelfs niet één keer op het trainingsveld geweest", vertelt Ten Hag aan The Mirror

Volgens Ten Hag werd Malacia voorafgaand aan het seizoen 2022/23 aangetrokken als back-up voor Luke Shaw. "Die twee opties moesten ons veel brengen", legt de oefenmeester uit. "Het idee met Malacia was heel goed en hij heeft het vorig seizoen gewoon goed gedaan, maar dit seizoen hebben we hem nooit gehad."

Ook gaat Ten Hag in op het afgelopen seizoen, waarin zijn ploeg werd geteisterd door veel blessureleed. "Dit seizoen is verreweg het moeilijkste seizoen dat ik ooit heb gehad", aldus de 54-jarige manager. "Van iedereen in de organisatie heb ik dit seizoen het meeste contact gehad met de clubarts. Ik denk dat dat alles zegt."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!