Bakayoko looft legende Lukaku

Bakayoko looft 'legende': 'Zo'n speler kom je maar eens om de zoveel jaren tegen'

2 juni om 09:34
Laatste update: 2 juni om 20:50

Johan Bakayoko is vol lof over landgenoot Romelu Lukaku. De vleugelspeler gaat met België het Europees kampioenschap spelen en zodoende zal hij een langere periode samen zijn met de 31-jarige spits. 

Tijdens het interlandduel met Zweden gaf Bakayoko een assist op Lukaku. "Ik was heel trots", blikt de PSV'er terug in gesprek met Het Nieuwsblad. "Als kleine jongen droom je ervan om een beslissende pass te geven aan zo’n legende van het Belgische voetbal als Romelu. Zo’n speler kom je maar eens om de zoveel jaren tegen."

Bakayoko maakt vervolgens de vergelijking met Eden Hazard. "Ik vind het jammer dat ik nooit met Eden samenspeelde en hem ook nog maar één keer héél vluchtig sprak", aldus de vleugelspeler. "Hopelijk krijg ik ooit de kans op een langer gesprek."

Op het aankomende EK hoopt Bakayoko in de basis te starten aan de zijde van Lukaku. "Soms is Romelu héél boos. Niet dat ik bang van hem ben, hé", lacht Bakayoko. "Hij is eigenlijk een schat van een jongen, maar bij de nationale ploeg moet Romelu het team sturen. Hij vervult die rol uitstekend. Hij praat véél met zijn ploeggenoten en geeft enorm veel tips."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!