Garnacho ziet droom verpest worden

Garnacho ziet droom verpest worden door Manchester United en Ten Hag

2 juni om 17:46
Laatste update: 2 juni om 17:48

Manchester United geeft Alejandro Garnacho geen toestemming om met Argentinië mee te doen aan de Olympische Spelen, meldt journalist Gastón Edul van TyC Sports. De Argentijnse voetbalbond (AFA) is wel nog van plan om Emiliano Martínez en Enzo Fernández te strikken.

De Olympische Spelen worden deze zomer in Parijs gehouden en vinden plaats tussen 26 juli en 11 augustus. Garnacho wilde graag deelnemen, maar heeft dus slecht nieuws gekregen van Manchester United. 'Bevestigd: Alejandro Garnacho gaat niet naar de Olympische Spelen. Manchester United heeft hem laten weten dat hij niet mag gaan', tekent Edul op.

De negentienjarige aanvaller heeft zich afgelopen seizoen ontwikkeld tot een sterkhouder in de ploeg van manager Erik ten Hag. In 36 Premier League-duels wist hij zeven doelpunten te maken en was hij goed voor vier assists. Zijn omhaal tegen Everton werd verkozen tot Doelpunt van het Jaar in de Premier League.

Op de Spelen spelen alleen Jong-teams, daarom zijn clubs niet verplicht spelers af te staan . De selecties van de deelnemende landen moeten bestaan uit voetballers die op of na 1 januari 2001 geboren zijn. Nicolás Otamendi (Benfica) en Julián Álvarez (Manchester City) zullen als twee van de drie dispensatiespelers meedoen.

De AFA is wil verder Fernández (Chelsea) en Emi Martínez (Aston Villa) strikken. Fernández zou niet als dispensatiespeler gelden, omdat de middenvelder op 17 januari 2001 geboren is.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!