Scholes erkent meerdere in Mainoo na vergelijking

Garnacho lyrisch: "Hij is de beste speler van Manchester United"

26 mei om 09:55

Kobbie Mainoo en Alejandro Garnacho waren zaterdag de smaakmakers bij Manchester United in de FA Cup-finale tegen Manchester City. Na afloop van de zege op Wembley stak de ene doelpuntenmaker de loftrompet over de andere.

Garnacho toont zich onder de indruk van Mainoo. "Hij is de beste in de selectie en ook nog de jongste", stelt de Argentijnse aanvaller bij de BBC. Hij staat niet alleen in zijn lof voor de pas negentienjarige middenvelder. Britse media als The Guardian, The Telegraph en Manchester Evening News belonen hem allemaal met een 9.

Daarnaast vergelijken United-fans Mainoo al met Paul Scholes. De tweevoudig Champions League-winnaar deed vervolgens zelf een stevige duit in het zakje. 'Ik zag wat vergelijkingen tussen mij en deze jongen, maar verspil je tijd niet. Hij is tien keer de speler die ik op negentienjarige leeftijd was', oordeelt de voormalig spelmaker op Instagram.

'Ik houd ervan hoe hij de bal aanneemt, zijn kalmte, zijn besef vanm wat er om hem heen gebeurt en natuurlijk hoe hij belangrijke doelpunten maakt. Deze jongen  is speciaal en hij is een Red!', besluit Scholes.