Van Hooijdonk blij met promotie NAC

Van Hooijdonk heeft veel meegemaakt bij NAC: 'Te idioot voor woorden'

3 juni om 08:59

Pierre van Hooijdonk is maar wat blij met de promotie van NAC Breda naar de Eredivisie. Het lid van de raad van commissarissen technische zaken maakte het krankzinnige duel van dichtbij mee, maar het was het hem allemaal waard.

Nadat Excelsior de 6-2 nederlaag in Breda wegpoetste wist NAC de 4-1 te scoren. Daar bleef het bij en dus promoveerden de Bredanaars naar de Eredivisie. "Deze dag past heel goed bij dit seizoen", aldus Van Hooijdonk tegenover BN DeStem. "Er zat in deze wedstrijd weer van alles in. Het ging weer alle kanten op. En dat met in het achterhoofd dat we de competitie niet goed gepresteerd hebben. Zo simpel is het."

Van Hooijdonk ziet NAC op precies het juiste moment pieken. "Dat is ongelofelijk. We laten in de allesbeslissende wedstrijd weer een beetje een 'oud gezicht' zien, terwijl niemand had verwacht dat we dit nog zouden weggegeven. Gelukkig is dat ook niet gebeurd. Die 4-1 was krankzinnig, maar dat was het hele seizoen. We hebben weer heel veel meegemaakt."

De Bredase oud-spits maakte het duel in Rotterdam van dichtbij mee. "Ik denk dat het met mijn hart niet helemaal goed is gegaan. Bovendien denk ik dat de cardiologen in de Bredase ziekenhuizen het na dinsdag sowieso erg druk gaan krijgen", lacht Van Hooijdonk. "Je valt vijf kilo af door alleen maar op een stoeltje te zitten. De spanning, alles eromheen. Het is te idioot voor woorden, maar het was het me allemaal waard."