'Toekomst Frenkie onzeker, Barça wil Kimmich'

'Flick legt zich neer bij mogelijk vertrek De Jong, gaat vol voor Kimmich'

4 juni om 08:38

De toekomst van Frenkie de Jong bij FC Barcelona hangt in de lucht, zo stelt Diario SPORT. Hoewel de nieuwe trainer Hansi Flick gecharmeerd is van de Oranje-spelmaker, wordt een transfer vanuit economisch oogpunt niet uitgesloten. Mogelijk maakt hij plaats voor Joshua Kimmich.

In principe rekent Flick komend seizoen op De Jong. De ex-Ajacied past uitstekend in de speelwijze die de Duitser voor ogen heeft en als hij blijft dan zal hij een belangrijke rol vertolken in het team. Door de financiële situatie van Barça is zijn toekomst desondanks onzeker, weet SPORT. Een aantal lucratieve transfers kan de club helpen om financieel wat gezonder te worden.

Hoewel De Jong al vaker heeft aangegeven bij de Catalanen te willen blijven, is een vertrek na vijf jaar niet uitgesloten, klinkt het. Zijn contract loopt nog twee jaar door, tot medio 2026. Flick zou er begrip voor hebben als Barça besluit om De Jong te verkopen. De enige voorwaarde die de voormalig Bayern München-coach stelt, is dat er een vervanger komt. Daarover denkt hij al na met sportief directeur Deco. Meerdere namen passeren daarbij de revue.

Barça blijft evenwel dromen van de komst van Joshua Kimmich. De Duitse international heeft een uitstekende band met Flick, die alles in het werk zou willen stellen om zijn landgenoot te overtuigen van een transfer. Volgens SPORT zal de La Liga-grootmacht dan ook een nieuwe aanval voor Kimmich openen. De rechtsback annex middenvelder loopt volgend jaar uit zijn contract bij Bayern.

Naast Kimmich staat naar verluidt ook Nico Williams hoog op het wensenlijstje. De Athletic Bilbao-aanvaller beschikt over een transferclausule van naar verluidt vijftig à zestig miljoen euro.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!