Jong Ajax heeft nieuwe hoofdtrainer binnen

Ajax kondigt nieuwe hoofdtrainer aan van beloftenelftal na vertrek Vos

4 juni om 15:52

Frank Peereboom is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Jong Ajax. De 45-jarige oefenmeester verlengt zijn contract in Amsterdam en volgt daarmee Dave Vos op, die assistent-trainer wordt bij Ajax 1. 

Ajax maakt via de officiële kanalen bekend dat Peereboom de leiding krijgt over het beloftenteam van Ajax. Peereboom zelf is blij met de stap. "Ik ben heel blij met deze stap. Voor mij is Ajax al jarenlang een uitstekende leerschool. Ik heb hier de cursus Coach Betaald Voetbal gehaald en ben actief geweest in verschillende functies, zoals vierenhalf jaar analist onder Erik ten Hag. Het is mooi dat óók trainers kansen krijgen bij Ajax. Ik heb me hier altijd op m'n plek gevoeld en kijk ernaar uit om de spelers van Jong Ajax te helpen met de laatste stap richting het eerste elftal."

Technisch directeur Alex Kroes denkt dat Peereboom de juiste man is voor de functie. "Frank Peereboom werkt al meerdere jaren bij Ajax en hij heeft zich hier goed en breed ontwikkeld. Hij verdient deze kans. Zijn manier van werken past bij onze visie van ontwikkelen en kansen geven. Met de verschillende karakters van Yuri Rose en Urby Emanuelson als assistenten naast Frank hebben we een trainersstaf voor Jong Ajax met trainers die elkaar goed aanvullen." Peereboom was de laatste jaren actief bij Ajax als trainer van het O18- en O19-elftal. In de periode 2018-2022 was Peereboom een tegenstander-analist voor Ajax 1.